Pentru a realiza reteta veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 oua, 250 grame de margarina, 2 lingurite de praf de copt, 250 grame de zahar, arome(esenta de vanilie, rom), zeama de la jumatate de lamaie, faina . Urmeaza modul de preparare al aluatului din care vor lua nastere cojile de nuci. Se bat bine ouale, se adauga praful de copt stins cu
zeama de lamaie. Se adauga zaharul , esentele, si se amesteca bine pana cand zaharul se topeste partial. Margarina se taie bucati si se adauga si ea. Exista si optiunea de a se topi partial margarina. Se pune apoi si faina si se framanta pana cand se face coca vartoasa. La 3 oua veti avea nevoie cam de jumatate de kg de faina. Atentie! Coca nu trebuie lasata sa dospeasca. Se fac bilute mici care se pun apoi in forma de copt. Inainte de a face acest lucru trebuie sa va asigurati ca forma este foarte incinsa pentru ca altfel se lipeste coca de ea. Cojile se fac in aproximativ 2 minute.
In regula! Aveti un castron de coji. Mai avem de preparat si crema de umplutura. Pentru crema veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: jumatate litru de lapte, 150 grame zahar pudra, 50 grame margarina, 2 linguri de cacao, 150 grame de miez de nuca, 100 grame de faina, esenta de rom. Crema se prepara astfel: intr-o cana de lapte rece se pune faina si se amesteca pana se omogenizeaza continutul. Restul de lapte se pune pe foc alaturi de zahar pana ce acesta se toepste. Se adauga laptele rece cu faina apoi cele doua linguri de cacao si se amesteca fara intrerupere la foc mic pana se leaga crema. Dupa ce se ia de pe foc crema se amesteca pana cand se va raci. Dupa acest proces se adauga nuca si esentele.
Nucile se pot umple cu crema rece sau calduta nu conteaza. Daca insa nu aveti dispozitia sa le umpleti pe toate, le puteti tine in pungi de plastic. Dupa umplerea cu crema vor deveni fragede si se vor pastra asa cateva zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu