Pentru realizarea unui astfel de tort veti avea nevoie de 2 oua, 50 grame de zahar, 30 grame de de amidon, 2 linguri coaja rasa de lamaie. De asemenea veti mai avea nevoie si de 10 grame de gelatina, 200 gramde de smantana, 85 gramde de zahar pudra, 100ml de lichior de portocale,
2 plicuri de zahar vanilat, 550ml frisca, 50 ml lapte, 38 piscoturi, 2 linguri de nuci pisate, pentru crema de decor. Modul de preparare este urmatorul: se incinge cuptorul la 180 grade. Se tapeaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu doua linguri de apa fierbinte si 25 g de zahar. Albusurile se bat cu restul de zahar. Se amesteca faina cu amidonul si coaja de lamaie. Ambele se inglobeaza cu telul in forma si se niveleaza. Se coace 25 minute. Se scoate si se lasa la racit.
Pentru crema de decor se procedeaza in felul urmator: se lasa gelatina sa se dizolve in apa rece. Se amesteca smantana cu 70 grame de de zahar pudra, 70ml lichior si 1 plic zahar vanilat. Dupa ce gelatina s-a dizolvat se toarna in compozitie usor. Se lasa la rece 30 minute. Dupa ce s-a racit se inglobeaza cu 250 ml frisca batuta. Restul de zahar pudra si lichior se amesteca cu lapte. Se insiropeaza 30 piscoturi. Crema si piscoturile se aseaza in straturi alternative pe blat si se incheie cu un strat de crema. Totul se acopera cu folie si se lasa la rece 3 ore.
300ml frisca se bate cu 1 plic de zahar vanilat. Se acopera tortul si se decoreaza cu gramajoare spritate de frisca. Pe margine se presara nuci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu