Cauta reteta dorita

marți, 3 mai 2011

Reteta Placinta cu Visine

Ingredinte:200 gr. unt sau margarina, 250 gr. faina, 5 oua, 250 gr. zahar, 1 plic praf de copt, arome, unt pentru uns tava, l kg. visine
Durata: 50 min
Mod de preparare
Untul se freaca cu 100 gr. zahar, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma, amestecind usor, de jos in sus, albusurile batute spuma tare cu 150 gr. zahar. Compozitia se toarna intr-o tava (cam 30 x 30 cm.) si deasupra se aseaza (destul de des) fructele, dupa caz: visinile fara simburi, caisele sau prunele taiate sferturi. Se pune in cuptorul usor incalzit, la foc potrivit unde ramine pina se rumeneste usor - cca. 30 minute.

Reteta Inghetata de Zahar Ars

Chestia asta mi-a facut-o mama astazi si desi esta foarte tarziu eu inca mananc din ea :)). Reteta este urmatoarea. Ingrediente: 0,250 l lapte, 4 gălbenuşuri, 125 g zahăr, vanilie, 100 făină, frişcă.

Mod de preparare: se pune zahăr să ardă şi se stinge cu apă. Restul de zahăr se freacă cu gălbenuşurile până se face spumă. Se toarnă câte puţin laptele fiert cu vanilie şi răcit, dar nu prea tare. Se pune la foc mic şi se ametecă până se îngroaşă ca o smântână. Peste ea se daugă zahărul ars, se amestecă şi se lasă să se răcească. Apoi se amestecă cu frişcă, se pune în forme şi se dă la frigider.

Reteta Gulas Unguresc - Reteta traditionala din Ungaria

Complexitate: medie
Ingrediente: 600 g pulpa de vita, piper, 200 g ceapa, 2 catei de usturoi, 3 linguri de unt topit, 1 lingurita de paprika dulce, 1 lingurita de paprika iute (boia), sare, 2 foi de dafin, 1 lingurita de otet, 1 conserva mica de rosii cojite (240 g), 2 ardei iuti, 300 g cartofi, 1 lingurita de faina, 2 linguri de smantana.
Timp de preparare: 2 h

Reteta Lasagna cu carne si sos Bechamel

Ingrediente
450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita
1 pachet foi de lasagna
500 ml bulion sau sos de rosii
500 ml lapte
500 g mozzarela
5 linguri rase de faina
1 cub de unt (25 g)
2 catei de usturoi
250 ml supa pui

Reteta Lasagna cu Legume

Ingrediente:1 pachet foi de lasagna
500 ml bulion sau sos de rosii
500 ml smantana lichida dulce
500 g mozzarela
1 vanata
2 dovlecei sau zucchini
500 g ciuperci
sare
piper

Reteta Crochete Napolitane

Ingrediente: 250 g macaroane, pesmet, 300 g sunca, 200 g cascaval ras, 1 ou, 2 galbenusuri, sare, piper.

Mod de preparare: Se taie marunt macaroanele fierte si se amesteca cu sunca tocata, cascavalul ras, oul intreg, cele doua galbenusuri, sare, piper. Se formeaza cu mana mici crochete, care se inmoaie in albus batut spuma si pesmet. Se prajesc in ulei fierbinte.

Conversie Fahrenheit in Celsius

Nu stiu daca aveti obiceiul de a citi retete straine. Eu am si de aceea m-am lovit la un moment dat de temperaturi date in grade Fahrenheit. Nu este nicio problema daca aveti cuptorul in grade Fahrenheit. Daca insa il aveti in Celsius, ca mine, urmatorul link o sa vi se para foarte util. Convertor Fahrenheit in Celsius

Cum sa faceti cea mai buna Pizza?

Sa incepem cu inceputul pe acest blog si sa vorbim de ceva ce ne place extraordinar de mult: pizza. Stim cu totii ca este dificil sa facem o pizza ca intr-o pizzerie la noi acasa. Lucrul asta se intampla pentru ca pur si simplu nu dispunem de un cuptor cu lemne. Dar nu fiti tristi, putem face o pizza foarte buna doar cu ceea ce avem.