Ingrediente
450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita
1 pachet foi de lasagna
500 ml bulion sau sos de rosii
500 ml lapte
500 g mozzarela
5 linguri rase de faina
1 cub de unt (25 g)
2 catei de usturoi
250 ml supa pui
sare
piper
rozmarin
nucsoara
3 linguri vin alb
Mod de preparare
Carnea poate fi de porc, combinata, sau numai de vita. Se caleste cu 2-3 linguri de ulei, sare si piper. Cand a inceput sa se faca, dupa aproximativ 7 minute ( foc mediu ) se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Daca nu aveti supa de pui faceti dintr-un cub de supa si apa fierbinte.
Dupa ce a scazut se adauga bulionul (se poate pune si sos, de ex. sos Italian Baking Sauce de la Barilla) si vinul. Se mai lasa 2 minute dupa ce da in clocot.
Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, faina, un varf de cutit de rozmarin si un varf de cutit de nucsoara. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu „6” si se amesteca continuu sa nu se prinda de fund. Dupa ce a inceput sa clocoteasca, se mai fierbe 5 minute ca sa se ingroase mai mult. Se imparte in 3.
Se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte in 3.
Tava de 22 × 33 cm se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, foi, sos alb, branza. Se pune apa sau supa pana la nivelul ultimei foi puse. Intre straturi turnati putina smatana lichida pentru a avea in ce sa fiarba foile de lasagna. Aveti grija sa nu umpleti tava pana sus pentru ca se umfla. Se da la cuptor la foc mediu cam 45 de minute. Se verifica daca intra furculita in foaie usor.
Sfat: atentie, foile de lasagna sunt de mai multe feluri. Luati din cele care nu trebuiesc fierte inainte. In caz ca aveti foi care trebuiesc fierte urmati instructiunile de pe cutie.
Timp de preparare: 1 1/4h
Complexitate: medie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu