Ingrediente:1 pachet foi de lasagna
500 ml bulion sau sos de rosii
500 ml smantana lichida dulce
500 g mozzarela
1 vanata
2 dovlecei sau zucchini
500 g ciuperci
sare
piper
Mod de preparare: Se taie vanata si dovleceii in rondele subtiri. Ciupercile se taie si ele marunt. Se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte in 3.
Tava de 22 × 33 cm se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos de rosii, vinete, dovlecei, ciuperci si branza apoi se toarna putina smantana; strat de foi, sos de rosii, vinete, dovlecei, ciuperci si branza apoi se toarna putina smantana. Operatiunea se repeta inca o data. Smatana lichida dintre straturi se adauga pentru a avea in ce sa fiarba foile de lasagna. Aveti grija sa nu umpleti tava pana sus pentru ca se umfla. Se da la cuptor la foc mediu cam 45 de minute. Se verifica daca intra furculita in foaie usor. Cand cascavalul are o culoare aurie se scoate din cuptor.
Se serveste calda.
Sfat: atentie, foile de lasagna sunt de mai multe feluri. Luati din cele care nu trebuiesc fierte inainte. In caz ca aveti foi care trebuiesc fierte urmati instructiunile de pe cutie.
Timp de preparare: 1 1/4h
Complexitate: medie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu