Cauta reteta dorita

marți, 3 mai 2011

Cum sa faceti cea mai buna Pizza?

Sa incepem cu inceputul pe acest blog si sa vorbim de ceva ce ne place extraordinar de mult: pizza. Stim cu totii ca este dificil sa facem o pizza ca intr-o pizzerie la noi acasa. Lucrul asta se intampla pentru ca pur si simplu nu dispunem de un cuptor cu lemne. Dar nu fiti tristi, putem face o pizza foarte buna doar cu ceea ce avem.



Sfaturi pentru cea mai buna pizza

     Asiguraţi-vă că cuptorul este fierbinte. Cuptorul ar trebui să aiba cel puţin 218 de grade . Crusta trebuie sa se coaca si sa se maroneasca foarte repede. Un cuptor avand o temperatura scazut va retine umiditatea in crusta, şi toppingurile vor face crusta moale, imbibata. Sunt sigur ca ati avut parte de asa ceva.

     Utilizaţi o piatra pentru pizza, dacă puteţi face rost de asa ceva. Cred ca si niste caramizi ar putea facea treaba buna. Piatra va retine caldura si va coace crusta imediat ce o puneti pe ea.

     Atunci când intoarceti crusta, presarati niste praf de porumb, chestia aceea care iti ramane pe degete la o pizza comandata ;).

     Atentie la topping-uri. Vezi cat de subtire este crusta pentru a sti cat poate sa sustina. Pentru o pizza medie, este suficient o jumatate de ceasca de sos, o ceasca de legume şi carne, şi de una sau poate chiar jumatate cu branza. Cantitatile acestea vor face o pizza sa arate perfect.

     Pizza realizata in vase adanci este ceva mai diferit. Trebuie coapta la o temperatură uşor mai scăzuta pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât pizza sa se coaca uniform.

     O crusta de casă este mai bună decât aluaturile refrigerate. Aceste aluaturi sunt de obicei mai moi si mai umede şi aproape niciodată nu se coc asa cum trebuie.

     Atunci când faci aluatul tau, făină produce o crusta superioară. Inainte de coacere asiguraţi-vă ca framantati (sau bateti, în cazul în care este reteta pentru un aluat umed) aluatul pentru 8-10 minute.

     Multe aluaturi sunt mai bune dacă se păstreaza la frigider peste noapte  înainte de coacere.

     În cele din urmă, distractia cu toppingurile. Experimentati şi ascultaţi papilele gustative pentru cea mai reusita pizza. Nu uitati sa reveniti La Bucatarie pentru a impartasi experienta voastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu