Cauta reteta dorita

miercuri, 4 mai 2011

Crap la Protap

NGREDIENTE:1 crap de cca.1Kg(ceea ce ar ajunge pentru un flămând); sare,piper, cimbru, cam 50 g untdelemn.
PREPARARE:
Se face un foc de lemne(eventual două la 1 m distanţă unul de altul). Se curăţă crapul de solzi,se taie pe burtă şi se scot măruntaiele şi branhiile; se spală bine şi apoi se sterge cu un ştergar curat. Se crestează transversal,mai ales pe spinare.Se sărează ,se piperează,se freacă cu cimbru.

Se înfige crapul prin gură într-un băţ mai gros,în aşa fel ca vârful să ajungă exact la coadă,sub piele. Se unge cu o frunză înmuiată în ulei. Se înfige băţul în pământ la 50-60 cm de foc sau între focuri(carnea se va coace încet,să zicem cam într-o oră)dacă focul este mai puternic proţapul se înfige mai departe.Se unge carnea cu ulei ca să nu se usuce şi să se ardă.
Când crapul s-a pătruns,se scoate de pe băţ într-o farfurie sau se mănâncă direct de pe proţap.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu