Cauta reteta dorita

miercuri, 4 mai 2011

Peste la gratar

Bogat in proteine, pestele mai contine grasimi nesaturate, de asemenea benefice pentru organism. Puteti alege sardine sau somon, caci au importante cantitati de calciu, element esential pentru pastrarea sanatatii oaselor si dintilor. In plus, pestele contine fosfor (substanta care asigura starea de sanatate a gingiilor si dintilor), vitamina D (esentiala in fixarea calciului in oase), vitamina B12 (ce intervine in formarea globulelor rosii, in mentinerea sanatatii sistemului nervos).
Cel mai sanatos mod de a prepara pestele este la gratar:
Se unge cu o pensula inmuiata in ulei gratarul incins dupa care se aseaza pestele condimentat cu sare si ierburi aromatice. Lasati-l la foc mic, cate 15 minute pentru fiecare parte, daca bucata de peste este mai mare de 1 kg. Serviti pestele cu sos de legume care se prepara in felul urmator:
Curatati doua - trei rosii de pielita, apoi taiati-le cubulete si amestecati-le cu un ardei rosu, taiat marunt, un morcov ras si un catel de usturoi curatat de coaja si pisat. puneti legumele la fiert pentru 10-15 minute, sarati si piperati dupa gust si adaugati o lingura de ulei de masline. Turnati sosul peste peste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu