Cauta reteta dorita

miercuri, 4 mai 2011

Crap Rasol cu garnitură de ciuperci

Ingrediente necesare:1 kg peşte,1 lămâie,150 ml ulei,500 g ciperci,sare,piper,pătrunjel.Crapul se curăţă bine de solzi şi măruntaie,se sărează pe dinăuntru şi pe dinafară şi după o oră se fierbe rasol(morcovi şi cartofi + ceapă viaţa nouă iar să-nceapă).Se scoate şi se pune pe un platou în poziţie de înot.Când aproape s-a răcit complet,se toarnă peste el uleiul amestecat cu foarte multă zeamă de lămâie,sare şi puţină apă în care a fiert peştanul. De jur-împrejur se garniseşte cu ciuperci călite,amestecate bine cu sosul de mai sus. Se aruncă un praf de piper şi pătrunjel tocat mărunt.

Clătiţi bine apoi gâtlanul(să rimeze cu peştanul) c-o seacă de Nicoreşti…cu legume şi lămâie


morcovi,rădăcini de pătrunjel,1 ceapă,cartofi(toate tăiate rondele),câteva boabe de piper, sare, Se pun la fiert într-un vas corespunzător(care să cuprindă peştele).Când sunt aproape fierte,se adaugă puţin oţet sau zeamă de lămâie şi peştele,care trebuie să fie acoperit cu lichid şi se continuă fierberea până ce peştele este bine fiert(dar să nu se sfărâme zarzavatul).
Se serveşte cald, sau mai bine rece,când se adaugă felii de lămâie şi puţin ulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu