Ingrediente necesare: Peştele se curăţă şi se tranşează sau se lasă întreg(preferabil)
Se adugă sare şi piper,cimbru,ulei 2-3 linguri,ceapa(solzi) la plachie şi tăiată mărunt la pescăresc,ardei tăiat felii(alb şi roşu),roşii decojite,bulion uşor dizolvat, verdeaţă(la pescăresc)
Se introduc în cuptor la foc potrivit timp de 25-30 min(la început mai mic)
De tainã : la plachie,mai întâi se taie ceapa solzişori subţirei care se aşează în tavă peste care se toarnă uleiul,piperul măcinat şi cimbrul, după gust şi dorinţă de picanterie, se adaugă roşiile decojite (sau bulionul desfăcut în puţină apă),se adaugă ardei graşi tăiaţi fideluţă şi peste toate, vinul alb(o Jarişte sau Galbenă de Odobeşti) sau roşu (ar fi bună şi o Razachie oltenească). Se introduce tava la cuptor pentru timpul cât să se înmoaie ceapa şi ardeiul gras apoi se aşează gospodăreşte peştele (de preferinţă un crăpcean de 1 – 2 kile) care se stropeşte cât de des trebuie cu minunea aromată până se pătrunde de adevărul focului. Dacă zeama scade prea mult înainte de “facere” se mai adaugă vin îndoit cu apă şi se scade până rămâne un sos mai gros. Păcatele se gonesc din amintire cu un Risling italienesc sau Sauvignon franţuzesc crescute şi educate pe delurile româneşti ca să-ţi întregească plăcerea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu